Γλυκές αναμνήσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Γλυκές αναμνήσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων αναβίωσε τα τελευταία δέκα χρόνια μια από τις πλέον γλυκές συνήθειες στην Κρήτη, τις ζαχαρωτές μαντινάδες.

Πολύχρωμα χαρτάκια με ξεχωριστές μαντινάδες, τυλιγμένα με ζαχαρωτό, που έχει βάση την ζάχαρη άχνη, γλύκαιναν πανηγύρια και γιορτές στην Κρήτη του παρελθόντος μέχρι που σταδιακά ξεχάστηκαν και πέρασαν στη λήθη.

Όμως ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος των Αποστόλων δεν ξέχασε τις ζαχαρωτές μαντινάδες και την ευχάριστη προσμονή της αποκάλυψης των στίχων που έκρυβαν κι έτσι τις επανέφερε στο προσκήνιο.

Τακτικά παρασκευάζει τέτοιες μαντινάδες και τις προσφέρει σε εκδηλώσεις. Μια που διανύουμε λοιπόν περίοδο εορταστική ετοίμασε γενναίες δόσεις ζαχαρωτών μαντινάδων τις οποίες θα γευθούν όσοι βρεθούν αύριο στο χριστουγεννιάτικο κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας.

Το e-storieςkritis μάλιστα είχε τη χαρά να επισκεφθεί το χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου των Αποστόλων, όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος, και να καταγράψει στιγμιότυπα από την προετοιμασία των μαντινάδων που θα γλυκάνουν αύριο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου τους Ηρακλειώτες. 

Μια προετοιμασία που απ’ ότι είδαμε έχει το χαρακτήρα μικρής γιορτής, στην οποία με πολύ διάθεση προστρέχουν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου αλλά και άντρες του χωριού.  








Σελίδες