Με έμπνευση και ελπίδα από τα Αστερούσια η φετινή ευχετήρια κάρτα του Αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Με έμπνευση και ελπίδα από τα Αστερούσια η φετινή ευχετήρια κάρτα του Αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη



Με αισιόδοξες σκέψεις και οδηγό την ελπίδα εύχεται ένα ειρηνικό και χαρούμενο 2020 ο γνωστός Ηρακλειώτης Αρχιτέκτονας Ηρακλής Πυργιανάκης.

Οι ευχετήριες κάρτες του κάθε χρόνο είναι ξεχωριστές και η φετινή δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Επέλεξε να την πλαισιώσει από δύο φωτογραφίες του ερειπωμένου σήμερα οικισμού του Αγίου Νικολάου, στα Αστερούσια, και μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του.

Είναι ένα χωριό μικρό σε μέγεθος που πήρε το όνομα του από το ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κέντρο του και που ευτυχώς, με δαπάνες της Μονής Κουδουμά, έχει αναστυλωθεί .

Ο οικισμός αυτός φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ρου της ιστορίας ωστόσο αυτός ο ρόλος δε στάθηκε ικανός να τον διατηρήσει στη ζωή. Τόπος γέννησης του οπλαρχηγού Ιωάννη Ζαχαριάδη ή  Αϊνικολιώτης το μικρό αυτό χωριό σίγουρα θα μπορούσε να μας διηγηθεί πολλές ιστορίες.

Σε επίσκεψη μας στον Άγιο Νικόλαο καταγράψαμε φωτογραφικά την εικόνα που έχει σήμερα ο οικισμός ενώ αναζητήσαμε πληροφορριακό υλικό για το παρελθόν του, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ


Σελίδες