Δυναμική αντίδραση από ακτιβιστές της Greenpeace για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Δυναμική αντίδραση από ακτιβιστές της Greenpeace για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων



Οι ακτιβιστές της Greenpeace συνεχίζουν να αντιδρούν δυναμικά στο "πάρτυ" των εξορύξεων που εκτυλίσσεται στη χώρα μας βάζοντας στο χορό και την Κρήτη.

Έτσι μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν τοπικά, στο Ηράκλειο, ακτιβιστές της Οργάνωσης, από την Ελλάδα κι άλλες δέκα χώρες, για 12 ώρες  προχώρησαν σε μια δυναμική ειρηνική δράση στις εγκαταστάσεις και τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στην Αθήνα.

Εμπόδισαν την είσοδο οχημάτων έξω από τα διυλιστήρια της πετρελαϊκής στον Ασπρόπυργο και μετά από λίγες ώρες, ενώ αυτή η δράση συνεχιζόταν, δεύτερη ομάδα ακτιβιστών και πολίτες βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι συνεχίζοντας την ειρηνική διαμαρτυρία.


Όπως δήλωσαν, για μια ακόμα φορά, η κλιματική κρίση είναι εδώ και τα σχέδια των ΕΛΠΕ για εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας έρχονται σε αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα, απειλούν το μέλλον μας και παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμά μας στη ζωή και σε ένα υγιές βιώσιμο φυσικό περιβάλλον και φυσικούς πόρους.

Η Greenpeace αλλά και όσοι Έλληνες έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί στη χώρα όταν υλοποιηθούν τα σχέδια για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, απαιτούν από την ΕΛΠΕ  να αποσυρθεί από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις στην Ελλάδα και να ανακοινώσει πλάνο για την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού της μοντέλου με την παγκόσμια προσπάθεια συγκράτησης της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C.



Σελίδες