Ποιός είπε για προαιώνιους εχθρούς; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιός είπε για προαιώνιους εχθρούς;



Λέει ο λαός συχνά τη φράση «Σαν το σκύλο με τη γάτα» θέλοντας να δηλώσει τις κακές σχέσεις δύο ατόμων που συχνά οδηγούν σε καυγάδες και εντάσεις. Η φύση όμως από μόνη της τακτικά φροντίζει να τον διαψεύσει δείχνοντας πως προαιώνιοι εχθροί, τουλάχιστον στο ζωικό βασίλειο, μάλλον δεν υπάρχουν.

Απόδειξη ο σκύλος με τη γάτα των φωτογραφιών. Πετύχαμε τα δυο ζωάκια παρέα μ ένα ακόμα σκύλο και ακόμα περισσότερα γατιά σε μετόχι έξω από το χωριό Επισκοπή Ιεράπετρας.


Η συμβίωση, προφανώς από μικρή ηλικία αυτών των ζώων δεν άφηνε περιθώρια ούτε για τσακωμούς ούτε για κυνηγητό. Αντίθετα είχαν να μας δείξουν μόνο αγκαλιές και χάδια.

Ο καφέ σκύλος αφού χόρτασε από τα δικά μας χάδια ξάπλωσε κατά γης για να απολαύσει και τις αγκαλιές της φίλης του της γάτας. Τα δύο ζωάκια για πολύ ώρα επιδίδονταν σε τρυφερούς εναγκαλισμούς δείχνοντας μας πως εχθρικά ένστικτα δεν υπάρχουν αν δεν βάλει λίγο το χεράκι του ο άνθρωπος μεγαλώνοντας τα κάτω από συνθήκες που ευνοούν την επιβεβαίωση του «Σαν το σκύλο με τη γάτα».

Σελίδες