Ο Μαύρος Κόλυμπος στην Ιεράπετρα-Γαλήνη και ήπια τουριστική ανάπτυξη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Ο Μαύρος Κόλυμπος στην Ιεράπετρα-Γαλήνη και ήπια τουριστική ανάπτυξη


Ο Μαύρος Κόλυμπος ανήκει στο δήμο Ιεράπετρας και βρίσκεται στα όρια του οικισμού του Ορεινού.

Είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται τουριστικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της όμορφης παραλίας που διαθέτει.

Λίγα μικρά ξενοδοχεία, δωμάτια και ταβέρνες υποστηρίζουν την ήπια προς το παρόν τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία διατηρεί ευτυχώς ακόμα τη γαλήνη και την ηρεμία της.

Το γνωστότερο παραθαλάσσιο κομμάτι στο Μαύρο Κόλυμπο είναι η παραλία Άγιος Παντελεήμονας, λόγω του ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο και δεσπόζει πάνω στο ύψωμα όπου έχει αναπτυχθεί κι ένας μικρός οικισμός.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά διαθέτει κάμποσα αλμυρίκια για να βρει ο λουόμενος σκιά.


Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με μικρά και μεγάλα βότσαλα αλλά και βραχάκια που την κάνουν ιδανική για υποβρύχιες βουτιές.

 Αριστερά της μεγάλη παραλίας θα βρείτε κι άλλα μικρά κολπάκια, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που δημιουργεί μια μεγάλη σχισμή των βράχων 

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)


Σελίδες