Η Αγία Πελαγία, αγνώριστη, πριν μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Η Αγία Πελαγία, αγνώριστη, πριν μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο


Έχουν περάσει πάνω από σαράντα χρόνια από τότε που τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, κι όμως αν συγκρίνει κανείς το χθες με το σήμερα αυτού του τόπου θα διαπιστώσει πως μοιάζει να έχει περάσει μια αιωνιότητα.

Της Ελένης Βασιλάκη

Η Αγία Πελαγία της δεκαετίας του 1970, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που μας παραχώρησε το παλαιοπωλείο του κ Βαγγέλη Κρασαγάκη ,για το οποίο και τον ευχαριστούμε πολύ,  δεν μοιάζει σε τίποτα με την τουριστική Αγία Πελαγία του σήμερα.

Παρότι η ομορφιά της εν λόγω παραθαλάσσιας περιοχής δεν έχει χαθεί, σίγουρα ο χρόνος άφησε τα σημάδια του επάνω της παίρνοντας κάτι από την "αθωότητα" της.

Σήμερα στην Αγία Πελαγία δεν θα βρεις μποστάνια που φτάνουν μέχρι την παραλία, ούτε προβατάκια που βόσκουν στις πρασινάδες της. Η περιοχή έχει δομηθεί μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό της ενώ χιλιάδες  τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι για να απολαύσουν την όμορφη και γαλήνια θάλασσα της.

Έχουν απομείνει μόνο κάποιες φωτογραφίες ,σας αυτές που σας παρουσιάζει το e-storieskritis.gr, για να μας θυμίζουν την παλιά εικόνα της τότε που μπορούσες να μετρήσεις τα σπίτια στα δάκτυλα των χεριών σου και που γέμιζε το μάτι σου μόνο με το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της χαμηλής βλάστησης της.

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος  σε  οποιονδήποτε site, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)

Σελίδες