Παραλία Βαθύ στη Μεσαρά: Βουτιά βαθιά στην ομορφιά της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Παραλία Βαθύ στη Μεσαρά: Βουτιά βαθιά στην ομορφιά της Κρήτης


Το Βαθύ είναι μια παραλία για ψαγμένους λουόμενους. Πανέμορφη, απομονωμένη, και με σχετική δυσκολία πρόσβασης, προσφέρει πεντακάθαρα νερά, γαλήνη και αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης στους επισκέπτες της.

Βρίσκεται στην περιοχή της Μεσαράς και για να την προσεγγίσει κάποιος πρέπει να οδηγήσει ως το χωριό Σίβας και τη Μονή Οδηγήτριας, απ' όπου ακολουθεί χωματόδρομο για να καταλήξει στο Βαθύ. 

Παρότι ο χωματόδρομος φθάνει κοντά στην παραλία πρέπει το όχημα να είναι αρκετά ψηλό, κατά προτίμηση τζιπ ή 4Χ4, για να μη «βρει» στον αρκετά φθαρμένο από τις κακοκαιρίες δρόμο.

Εναλλακτικά μπορεί όποιος το θελήσει να περπατήσει ως εκεί, αν και το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στη Μεσαρά δεν ευνοούν ιδιαίτερα την πεζοπορία.



Κατά τα λοιπά η εικόνα της παραλίας αποζημιώνει κάθε προσπάθεια προσέγγισης, όσο δύσκολη κι αν είναι. Η γαλαζοπράσινη θάλασσα είναι συνήθως γαλήνια χωρίς κυματισμό ενώ τα λιγοστά δέντρα στην ακτή προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

Το Βαθύ στην πραγματικότητα είναι ένα φιόρδ και μάλιστα όχι το μοναδικό στην περιοχή. Υπάρχουν κι άλλα, πιο στενά όμως και με μεγαλύτερη δυσκολία προσέγγισης, προς τα ανατολικά.

Αν δείτε τα τοιχώματα στην περιοχή θα διαπιστώσετε πως διαθέτουν φυσικές σπηλαιώσεις και μάλιστα λέγεται πως ο τόπος αυτός φιλοξένησε ασκητές, κατά το παρελθόν, ενώ λόγω του απάνεμου χαρακτήρα του υπήρξε και πειρατικό λιμάνι.

Στο πλάτωμα που δημιουργείται πάνω από την παραλία, στα βράχια, θα δείτε φυσικές αλυκές που το καλοκαίρι συγκεντρώνουν μπόλικο αλάτι αλλά και απολιθώματα εκατομμυρίων ετών, που παραπέμπουν σε μια τελείως διαφορετική φυσική διαμόρφωση της περιοχής σε μακρινές εποχές.

Υποδομές δεν θα βρείτε εδώ (ακόμα) για ομπρέλες και φαγητό-νερό οπότε μεριμνήστε εφόσον θέλετε να περάσετε ώρες στο Βαθύ και να απολαύσετε το μπάνιο σας . 

(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε SITE, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)















Σελίδες