Ίστρον Λασιθίου : Η Καραϊβική της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ίστρον Λασιθίου : Η Καραϊβική της Κρήτης


Με παραλίες απίστευτης ομορφιάς που, όχι τυχαία, δίνουν στην περιοχή το χαρακτηρισμό ως η Καραϊβική της Κρήτης, φιλοδώρησε η φύση το Ίστρον στο Λασίθι.

Το Ίστρον βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου, κοντά στο Καλό Χωριό και η πρόσβαση σ' αυτό είναι πολύ εύκολη μέσω του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Η περιοχή διαθέτει τρείς κόλπους που μαγνητίζουν το βλέμμα και μαγεύουν όλες τις αισθήσεις. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών και ο πλέον γνωστός είναι το Βούλισμα.

Η λευκή άμμος με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν στον Ίστρον εκπληκτικούς χρωματισμούς που δύσκολα βρίσκεις στη βόρεια παραλιακή ζώνη της Κρήτης. Ταυτόχρονα το πράσινο που περιβάλλει την περιοχή απογειώνει το σκηνικό κάνοντας όσους την επισκέπτονται να αισθάνονται πως βρίσκονται σε μέρη εξωτικά.

Στο Βούλισμα η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, καθίσματα, ναυαγοσώστη και θαλάσσια παιγνίδια ενώ συνήθως δεν έχει κυματισμό κι αυτό την κάνει ιδανική για οικογένειες με παιδιά. 

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού ο κόσμος που την επιλέγει για τις βουτιές του είναι πολύς κι αυτό ίσως είναι ένα από τα αρνητικά για εκείνους που προτιμούν χαλάρωση και ησυχία.











Σελίδες