Η παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο



Η παραλία του Γεροποτάμου  βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρέθυμνου, κάτω από την Εθνική Οδό και ειδικότερα κάτω από τη μεγάλη γέφυρα που υπάρχει σε αυτό το σημείο. 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ονομάστηκε έτσι. Στο πλάι της απλώνεται ο ποταμός Γεροπόταμος εκβάλλοντας προς την θάλασσα και δημιουργώντας έναν οικότοπο ιδιαίτερης σημασίας.

Η παραλία είναι αμμώδης και άνετη όμως η θάλασσα στο σημείο είναι ευάλωτη στους ανέμους και βαθαίνει απότομα οπότε οι λουόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Κάποιοι σε ημέρες που ο κυματισμός είναι ισχυρός στη θάλασσα δοκιμάζουν και κάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη που σχηματίζει ο Γεροπόταμος στο ύψος της παραλίας.

Στην ακτή μπορείτε να βρείτε  ξαπλώστρες και ομπρέλες, ένα μπαρ και μια ταβέρνα αλλά και αρκετό χώρο για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα και ψάθα αλλά και χώρο για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας. Προσοχή από την δυτική πλευρά της ακτής και τα βράχια που υπάρχουν εκεί καθώς ενημερωτική πινακίδα αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Η πρόσβαση προς την παραλία του Γεροποτάμου γίνεται από χωμάτινο δρόμο επί της Εθνικής Οδού


















Σελίδες