Δημιουργίες από ευτελή φυσικά υλικά-Η Μάρω Σφακιανή μας δίνει ιδέες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Δημιουργίες από ευτελή φυσικά υλικά-Η Μάρω Σφακιανή μας δίνει ιδέες



Δεν είναι επαγγελματίας διακοσμήτρια ούτε ζωγράφος, διαθέτει όμως πολύ φαντασία και αγάπη για τα φυσικά υλικά και με κάθε ευκαιρία τα αξιοποιεί κατασκευάζοντας όμορφα έργα, χρηστικά ή απλά διακοσμητικά. 

Ο λόγος για τη Μάρω Σφακιανή, που βλέπει σε κάθε υλικό μια διαφορετική χρήση από εκείνη που βλέπουν συνήθως οι υπόλοιποι.

 Γι αυτήν τα βότσαλα δεν είναι πέτρες παρατημένες στην ακτή αλλά υλικό για κορνίζες, βάζα, βάσεις τραπεζιών και χίλια δυο άλλα πράγματα. Το ίδιο και τα ξύλα που καταλήγουν στις παραλίες, τα κάθε είδους κοχύλια, οι αχινοί, μέχρι και τα φύκια.

Η Μάρω όμως έχει και ταλέντο στη ζωγραφική και συχνά πυκνά πλαισιώνει τις δημιουργίες της με εικόνες που ζωγραφίζει στις επιφάνειες τους τονίζοντας το διακοσμητικό χαρακτήρα τους.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες με τα έργα, που κοσμούν το σπίτι της,η γκάμα των επιλογών για να φτιάξει κανείς κάτι από το μηδέν δίνοντας προσωπικό χαρακτήρα σε μια γωνιά του είναι ανεξάντλητη, φαντασία και διάθεση να υπάρχει μόνο...




























Σελίδες