Στάση στις δροσερές Βρύσες Αποκορώνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Στάση στις δροσερές Βρύσες Αποκορώνου


Το χωριό Βρύσες είναι ουσιαστικά το σταυροδρόμι του Αποκόρωνα, αφού από εκεί περνούν καθημερινά πολλοί ταξιδιώτες που είτε κατευθύνονται προς άλλες περιοχές του Αποκόρωνα, είτε προς τη Σαμαριά, τα Σφακιά και τα υπόλοιπα νότια παράλια των Χανίων.

Εκείνο που κάνει τις Βρύσες να ξεχωρίζουν είναι το άφθονο νερό των ποταμών και των ρεμάτων που τις διασχίζουν αλλά και το πολύ πράσινο, που υπάρχει στις όχθες τους ,το οποίο κάνει τις Βρύσες μια πραγματική όαση δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από το χωριό περνούν τα νερά του ποταμού Μπούτακα, του Βρυσιανού που στη συνέχεια ενώνεται με το Μπούτακα, κι ακόμα το ποτάμι Φαρμακερά,  που κατεβαίνει από το Νίππος και τον Βαφέ. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε διάφορα ρυάκια που πηγάζουν από χωριά του Αποκορώνου.

Ξύλινα γεφυράκια και σημεία αναψυχής έχουν κατασκευαστεί στις Βρύσες για να μπορεί κανείς να απολαύσει το δροσερό σκηνικό του χωριού το οποίο ολοκληρώνεται με ταβέρνες και αναψυκτήρια στις όχθες των ποταμών του.

Όλο αυτό το νερό ενισχύεται κάθε χειμώνα από τις χιονοπτώσεις στα Λευκά Όρη, στους πρόποδες των οποίων συναντάμε τις Βρύσες.

Για την ιστορία να πούμε πως οι Βρύσες είναι ένα σχετικά νέο χωριό που άρχισε να κτίζεται το 1905 ενώ έγινε κοινότητα το 1925.

 Το οδικό δίκτυο που κατασκευάστηκε, εθνικό και επαρχιακό, ευνόησε ώστε κάτοικοι από άλλα κοντινά χωριά να μετακομίσουν εκεί και να αναπτύξουν την περιοχή τουριστικά.


(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος σε οποιοδήποτε SITE, χωρίς προηγούμενη άδεια της κατόχου του Ελένης Βασιλάκη, Νόμος 4481/2017 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα)











Σελίδες