Μετατρέπουν την παραλία των Αγίων Θεοδώρων με τις μινωικές αρχαιότητες σε θαλάσσιο παιγνιδότοπο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Μετατρέπουν την παραλία των Αγίων Θεοδώρων με τις μινωικές αρχαιότητες σε θαλάσσιο παιγνιδότοπο



Το είδαμε κι αυτό, η μοναδική ελεύθερης πρόσβασης παραλία αυτή των Αγίων Θεοδώρων (λόγο του Μινωικού Νεώριου), ανατολικά του ξενοδοχείου Αρίνα, τελεί υπό κατάληψη από φουσκωτά πλαστικά παιγνίδια.

Τις εικόνες κατέγραψε πολίτης που σοκαρισμένος από το θέαμα των αγκυροδετημένων πλαστικών πάνω στις πέτρες της Μινωικής υποδομής, που υπάρχει στο σημείο φρόντισε να μάθει πως και γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι άνθρωποι λοιπόν που βρίσκονταν εκεί και πρόσεχαν τα πλαστικά φουσκωτά παιγνίδια του είπαν πως θα εγκατασταθούν στην συγκεκριμένη παραλία κι έχουν βγάλει, λέει, ένα σωρό άδειες από τις υπηρεσίες που τους το επιτρέπουν. Μάλιστα με ύφος τόνισαν: «όποιος έχει πρόβλημα να πάει στο Λιμεναρχείο».

Ο Δήμαρχος ωστόσο που ενημερώθηκε σχετικά απάντησε ότι δεν έχει δοθεί καμία  άδεια στην περιοχή ούτε και παραχώρηση αιγιαλού από τη μεριά τους ενώ θα ενημερωθεί περαιτέρω και δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει ο ίδιος το Λιμεναρχείο.

Περιμένουμε εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση την απομάκρυνση αυτών των ακαλαίσθητων ογκωδών πλαστικών από την παραλία αυτή που έχει μεγάλη αρχαιολογική σημασία (δείτε εδώ). 

Το  σημείο αυτό υπήρξε λατομείο και στη συνέχεια ναυπηγείο και μικρό λιμάνι για τους Μινωίτες.Τα απομεινάρια αυτής της αρχαίας δομής φαίνονται σήμερα τόσο στην ακτή όσο και μέσα στη θάλασσα.




Σελίδες