Εντυπωσίασε η φωτογραφία του Γιώργου Πετακάκη με τον πατέρα του στον "Παγετώνα" των Λευκών Ορέων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Εντυπωσίασε η φωτογραφία του Γιώργου Πετακάκη με τον πατέρα του στον "Παγετώνα" των Λευκών Ορέων


Το ενδιαφέρον του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου τράβηξε η φωτογραφία του Μανόλη Πετακάκη από τον Αποκόρωνα, και για την ακρίβεια του γιου του Γιώργου με τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που διατηρούνται ακόμα στα Λευκά Όρη στη θέση Αθυμόλακκος.

Τραβηγμένη το περασμένο Σάββατο η φωτογραφία αυτή, σε ύψος περίπου 1300-1400 μέτρων,πραγματικά είναι εντυπωσιακή με το Μανόλη Πετακάκη να απλώνει τα χέρια του ψηλά μπροστά από το "πετρωμένο" χιόνι για να δείξει το πάχος του, παρότι μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σχολίασε χαρακτηριστικά παραθέτοντας τη σχετική φωτογραφία:

"Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να επικρατήσουν παγετώνες στην Κρήτη η χθεσινή φωτογραφία είναι εντυπωσιακή καθώς γιγαντιαίες ποσότητες χιονιού από το φετινό χειμώνα παραμένουν άθικτες στα Λευκά Ορη της Κρήτης παρόλο που σε ορισμένες περιοχές της χωρας η θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 36 με 37 βαθμούς. Η φωτογραφία είναι του Μανώλη Πετακακη χθες Σάββατο 8 Ιουνίου 2019!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου".

Φωτογραφικό υλικό από το ίδιο σημείο




Σελίδες