Ασυνείδητος κατέστρεψε την Κοινοτική Πηγάδα στο Καμηλάρι - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

Ασυνείδητος κατέστρεψε την Κοινοτική Πηγάδα στο Καμηλάρι
Δεν κρύβει την αγανάκτηση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου για την εικόνα που αντίκρισε στο κοινοτικό πηγάδι του χωριού, που αποκαλούν οι ντόπιοι Πηγάδα.

Όπως αναφέρει, με οργή αλλά και θλίψη αντίκρισαν τα μέλη του  την καταστροφή ενός μνημείου ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του χωριού τους.

Δυστυχώς, επισημαίνει, στο βωμό του χρήματος αλλά και της λάθος νοούμενης «ανάπτυξης», που παρατηρείτε στο Καμηλάρι, κάποιος ασυνείδητος έβαλε την μπουλντόζα και κατάστρεψε την Κοινοτική Πηγάδα.


Ο χώρος εκεί, μάλιστα,  ήταν οριοθετημένος και περιφραγμένος από την Κοινότητα Καμηλαρίου ,πριν το 1998, για να προστατεύεται και να  θυμίζει την ιστορία του χωριού σε όλους.

Η περιοχή σήμερα ανήκει στο Δήμο Φαιστού που, τονίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, υποχρεούται με τις υπηρεσίες του να προστατέψει το χώρο από τον καταπατητή αλλά και να γίνουν όλα τα νόμιμα ώστε να επανέλθει η Πηγάδα στην αρχική της κατάσταση.


Σελίδες