Δίνουν το παράδειγμα καθαρίζοντας εθελοντικά μονοπάτια στον Αποκόρωνα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Δίνουν το παράδειγμα καθαρίζοντας εθελοντικά μονοπάτια στον Αποκόρωνα


Παράδειγμα πως μίμηση αποτελεί μια ομάδα ανθρώπων από τον Αποκόρωνα που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο όπου ζουν, χωρίς αναγκαστικά όλοι τους να κατάγονται από εκεί, φροντίζουν τακτικά για τον καθαρισμό της περιοχής τους.

Όπως αναφέρει ο Μανόλης Πετακάκης, τον οποίο θα χαρακτηρίζαμε ψυχή αυτής της ομάδας,  τούτη τη φορά συγκεντρώθηκαν , πάνω από 30 άτομα , από όλο τον Αποκόρωνα , μα και τα Χανιά και το Ρέθυμνο, που κατάφεραν να καθαρίσουν το παλιό μονοπάτι που ένωνε τα χωριά Σούρη και Κεφαλάς ,μέσω της μοναδικής σε ομορφιά περιοχής του Ρουπακιά, με τα δάση από δρυγιάδες και κυπαρίσσια.



Πρόκειται για ένα παλιό μονοπάτι μήκους 1 χιλιομέτρου και άλλο 1,5 χιλιόμετρο χωματόδρομο όπου εκτός από χόρτα και κλαδιά υπήρχαν και πολλά σκουπίδια. 

Όπως περιγράφει ο Μανόλης "Μας πήρε περίπου 2,5 ώρες μα αυτό που έμεινε ήταν οι καινούριες επαφές με άτομα που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και η χαρά της προσφοράς. Στην περιοχή παραμένουν ακόμα παλιά μονοπάτια που συνδέουν και τα άλλα χωριά, Λιτσάρδα , Ξηροστέρνι, Σελλιά , μα και χωράφια μέσα στον Ρουπακιά τα οποία χρειάζονται καθαρισμό για να ξαναγίνουν προσβάσιμα, θεωρώ οτι τον λόγο τώρα πρέπει να τον έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής , για να ξαναπάρουμε μπροστά... εμείς είμαστε εδώ" .

Να σημειώσουμε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι η πρώτη φορά που καθαρίζουν σημεία φυσικής ομορφιάς στον τόπο τους. Κάθε φορά που διαπιστώνουν πως κάπου υπάρχει πρόβλημα, πάνω στο οποίο κανείς από τους επίσημους φορείς δεν σκύβει, αναλαμβάνουν εκείνοι δράση.



Σελίδες