Μια πρωτοπόρα ιδέα για ψηφιακό παιγνίδι με επίκεντρο τις αρχαιότητες της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Μια πρωτοπόρα ιδέα για ψηφιακό παιγνίδι με επίκεντρο τις αρχαιότητες της Κρήτης


Μία πρωτοποριακή ιδέα μπαίνει σε εφαρμογή στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στα ξενοδοχεία της Κρήτης. Προσεχώς, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνούν, να μαθαίνουν και να αλληλεπιδρούν με τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, ακολουθώντας και δημιουργώντας τη δική τους πλοκή.

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην  αύξηση της ελκυστικότητας των αρχαιολογικών χώρων κυρίως, μέσω της ανάπτυξης πλατφόρμας ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών τα οποία θα παίζονται με έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ. 

Στην ανοιχτή, ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, για το σχεδιασμό και τη δημιουργία Διάχυτων Ψηφιακών Παιχνιδιών Επαυξημένης Πραγματικότητας,  μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα παίζουν και θα αλληλεπιδρούν με στοιχεία της τοποθεσίας, ενώ παράλληλα θα ενημερώνονται για τα σχετικά με την περιοχή προϊόντα και υπηρεσίες.  

Ευρύτερος σκοπός της δράσης, είναι το μάρκετινγκ και η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας βασικές αρχές, τακτικές και μηχανισμούς από το χώρο των παιχνιδιών.

Ειδικότερα, ο σχεδιαστής του παιχνιδιού θα έχει τη δυνατότητα να εντάσσει στο σενάριο εξέλιξής του τα χρονικά και γεωγραφικά σημεία, στα οποία θα λαμβάνουν χώρα οι προωθητικές δράσεις και ενέργειες, με τρόπο διάφανο και ομαλό, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο διττός στόχος της μη διατάραξης της ροής του παιχνιδιού αφενός, και της επικοινωνίας στο χρήστη του κατάλληλου προωθητικού μηνύματος αφετέρου. 

Πέραν της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, η ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε αρχαιολογικούς χώρους και γεωπάρκα, παιχνιδιών για την ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου μιας περιοχής, παιχνιδιών αναψυχής για την ενίσχυση της εμπειρίας των τουριστών, όπως διάχυτα παιχνίδια στους χώρους ενός ξενοδοχείου, καθώς και καθαρά πολιτιστικών δράσεων με ευρεία συμμετοχή τοπικών κοινοτήτων.

Για την επικοινωνία αλλά και την αξιολόγηση της πλατφόρμας, στο πλαίσιο του έργου θα γίνει ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η πιλοτική επίδειξη δύο τουλάχιστον διάχυτων παιχνιδιών σε τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Κρήτης με έμφαση σε τουρισμό, πολιτισμό και γνώση.

 Ο σχεδιασμός και η επιλογή των πιλοτικών παιχνιδιών θα γίνει σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς από την κοινότητα πρακτικής η οποία θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προτεινόμενου έργου.Το ανωτέρω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020

Πηγή: tornosnews

Σελίδες