Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στο Καραβάδο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στο ΚαραβάδοΗ αποκαθήλωση του Ιησού από το σταυρό του μαρτυρίου στο χωριό Καραβάδο (Καραβάδω) του Δήμου Μινώα Πεδιάδος τη Μεγάλη Παρασκευή θυμίζει κάτι από Γολγοθά.

Δεν πραγματοποιείται μέσα στον κλειστό χώρο ενός ναού αλλά σ ένα μικρό ύψωμα και μάλιστα αναπαριστώντας κατά γράμμα, όπως περιγράφεται στις Γραφές, την τελευταία αυτή σκηνή του φρικτού μαρτυρίου του Ιησού, πριν την ταφή και την ανάσταση του.

Κορίτσια και αγόρια ντυμένα στα μαύρα θρηνούν για τη σταύρωση του Ιησού και κρατώντας στα χέρια τους λευκό σεντόνι βοηθούν τον ιερέα να εναποθέσει σε αυτό, μετά την αποκαθήλωση, το σώμα του  Χριστού.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε και φέτος στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής παρουσία πλήθους πιστών που με κατάνυξη συμμετείχε στην εντυπωσιακή αυτή τελετή η οποία κορυφώνεται με τον ενταφιασμό και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με την ελπιδοφόρα Ανάσταση.

(Φωτογραφίες Χάρης Βαβουρανάκης)

Σελίδες