Ετοιμασίες για το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ετοιμασίες για το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας


Την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΔΕΚΚ στις Γούρνες το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. 

Πρόκειται για το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων που αναδεικνύει τη φιλία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και πρωτίστως την Παράδοση και τον Πολιτισμό μας. Την εκδήλωση οργανώνει το  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή στο κάλεσμα της προς τους Κρητικούς,  το « 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» αντλεί στοιχεία και δύναμη από την λαϊκή παράδοση του τόπου μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.



Τα βασικά στοιχεία της εκδήλωσης είναι:

Η συμμετοχή συλλόγων από όλη την Κρήτη με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και αγνά τοπικά προϊόντα, αλλά και η συμμετοχή συλλόγων του εσωτερικού ή του εξωτερικού που έχουν τους ίδιους σκοπούς.

Η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τη στήριξη, κάθε φορά, ενός σημαντικού κοινωνικού φορέα της Κρήτης.

Η μεταλαμπάδευση των αξιών των ηθών και των εθίμων της Κρήτης στη νέα γενιά με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων σχολείων στην εκδήλωση.

Η συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και δίκτυα παραγωγών της τροφής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι κρίνουν και αξιολογούν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές.  
   
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6908863716 ή ηλεκτρονικά με : info@fekk.gr  και   lena.igou@hotmail.com  (Λένα  Ηγουμενάκη)

Σελίδες