Αστυνομική ταινία μικρού μήκους του 1965, γυρισμένη από μαθητές του Ρεθύμνου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Αστυνομική ταινία μικρού μήκους του 1965, γυρισμένη από μαθητές του Ρεθύμνου



Μια πρώτη απόπειρα να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους για το Ρέθυμνο, την περίοδο 1965 -1966, είχαν κάνει 16χρονοι, τότε, μαθητές γυμνασίου της πόλης.

 Την προσπάθεια τους αυτή ανέβασε στο youtube ο Πέτρος Δρυγιαννάκης ο οποίος περιγράφει πως η ταινία γυρίστηκε από τους Μπάμπη Ζουρίδη και Τάκη Καφετζάκη ενώ έφθασε στα χέρια του από το Ματθαίο Ματθαιουδάκη.

Οι λήψεις έγιναν στην πόλη του Ρεθύμνου , κάποιες εξ αυτών, εν κινήσει, περιμετρικά της πόλης ενώ εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι πως στα γυρίσματα τους είχαν συμπεριλάβει και μια δήθεν απαγωγή ενός μικρού αγοριού που έπαιζε στην παραλία .


Δυστυχώς η ταινία δεν έχει ομιλία για να καταλάβουμε πολλά από το σενάριο της ωστόσο έχει εικόνες μιας άλλης εποχής από το Ρέθυμνο και την καθημερινότητα του, που διακρίνεται για τη χαλαρότητα της.

Κάποια στιγμή βλέπουμε ένα νέο άνθρωπο αραχτό στο καφενείο να διαβάζει την εφημερίδα Εθνος, που τότε κυκλοφορούσε σε μεγάλο σχήμα. 

Στη συνέχεια άλλους άνδρες να τον οδηγούν σε ένα κλειστό χώρο όπου κάποια στιγμή φιγουράρει κι ένα πιστόλι. Μετά μας μεταφέρει στην Αστυνομία…Είναι προφανές πως το σενάριο έχει αστυνομικό περιεχόμενο που δυστυχώς οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχει γυριστεί η ταινία, δε μας βοηθούν να το κατανοήσουμε πλήρως.

 Ωστόσο χαιρόμαστε τις εικόνες του Ρεθύμνου και ειδικά όσοι έζησαν σε αυτή την πόλη εκείνη την περίοδο και έχουν μνήμες από τους δρόμους και τα κτίρια της

Σελίδες