Έγιναν ένα οι Σύλλογοι των χωριών του Μέσα Μυλοποτάμου και είπαν τα κάλαντα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Έγιναν ένα οι Σύλλογοι των χωριών του Μέσα Μυλοποτάμου και είπαν τα κάλαντα


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήραν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών Δοξαρό, Κρυονέρι, Χώνος και Θεοδώρα στο Μυλοπόταμο.

Ακολουθώντας την παράδοσή  τους, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τα χωριά αυτά του μέσα Μυλοπόταμου έγιναν ένα και είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, από σπίτι σε σπίτι και από χωριό σε χωριό.

Όπως έκαναν παλιά, μικροί και μεγάλοι, που έλεγαν τα κάλαντα στους δρόμους, γεμίζοντας κέφι και χαρά τις γειτονιές, έτσι και φέτος, οι Σύλλογοι που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία κάλεσαν  τα μέλη τους και τους κατοίκους των χωριών τους να αγκαλιάσουν  την προσπάθεια τους.

 Η βόλτα τους έγινε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το πρωί ξεκινώντας από το χωριό Θεοδώρα Μυλοποτάμου και καταλήγοντας  στη Δροσιά περνώντας από όλα τα χωριά της περιοχής. 

Οι κάτοικοι με χαρά άνοιξαν τα σπίτια τους, άκουσαν τα κάλαντα, κέρασαν το βρισκούμενο και αντάλλαξαν ευχές και κυρίως την ευχή με υγεία και του χρόνου να χαρούν κάτι ανάλογο.

Σελίδες