Περίπατος στο μαγευτικό Άγιο Θωμά και τα μνημεία του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Περίπατος στο μαγευτικό Άγιο Θωμά και τα μνημεία του




Ένα περίπατο διαφορετικό από τους άλλους θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αύριο όσοι βρεθούν στο μαγευτικό χωριό του Αγίου Θωμά στο Ηράκλειο.

Με συνοδούς τον Κωστή Ι. Βασιλάκη και την Ελευθερία Τζωρτζάκη και κρατώντας ανά χείρας τον εξαιρετικό περιπατητικό οδηγό που έχει εκδώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Θωμά «Ο Λόγιος», οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε πληθώρα μνημείων  και θέσεις που αποτυπώνουν τη μακρά ιστορία αυτού του όμορφου τόπου.

Ένα χωριό που αποπνέει μυστήριο, λόγω της παράδοσης που θέλει σ αυτό να βρίσκεται η Πύλη του Άδη, ένας τόπος με απομεινάρια από την αρχαιότητα μέχρι τους νεώτερους ιστορικούς χρόνους δεν μπορεί παρά να επιφυλάσσει στον επισκέπτη του πολλές εκπλήξεις.


Η περιήγηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με τη διανομή του περιπατητικού οδηγού στο καφενείο της Στέλλας Βασιλάκη. 

Θα ακολουθήσει βόλτα και ξενάγηση σε 12 τουλάχιστον από τα δεκάδες μνημεία του χωριού με στάση για ένα κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία.


Αμέσως μετά οι περιπατητές με τα οχήματα τους θα μετακινηθούν για να θαυμάσουν άλλα δύο μνημεία, στην Παναγία την Καδριώτισσα.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν ολοκληρώνοντας τον περίπατο να γευματίσουν στις Αγροικίες-κτήμα Δρυγιανάκη.

 Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2894023795

Σελίδες