Το ξενοδοχείο "φάντασμα" του εφοπλιστή Λελάκη στη Σητεία (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Το ξενοδοχείο "φάντασμα" του εφοπλιστή Λελάκη στη Σητεία (βίντεο)



"Φάντασμα" παραμένει εδώ και πολλά χρόνια, τον κόλπο της Σητείας, κοντά στην περιοχή Αγιά Φωτιά, ένα "παλάτι"-ξενοδοχείο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Κτισμένο στην κυριολεξία πάνω στο κύμα έμεινε στα μπετά να το τρώει η αλμύρα και η εγκατάλειψη.

Πρόκειται για το μεγαλεπίβολο όραμα του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη, ένα ακόμη πολυτελέστατο ξενοδοχείο που θα λάμβανε σάρκα και οστά στην πατρίδα του, την Κρήτη.

Η κατασκευή "κόλλησε" στην έκδοση των αδειών μετά από ελέγχους σχετικά με την ανθεκτικότητα του κτίσματος.

 Ο θάνατος του εφοπλιστή άλλωστε, είχε ως αποτέλεσμα το όραμά του να μείνει ένας "σιωπηλός γίγαντας" στην άμμο. 


Ο Αντώνης Λελάκης πέθανε το 2012 σε ηλικία 76 ετών. Είχε δραστηριοποιηθεί στον τομέα της Ναυτιλίας, ενώ ήταν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Χαλκίδας. Η δραστηριότητα των ναυπηγείων παρέμεινε μέχρι το 1994, που ολοκληρώθηκε η ενοικίαση του ναυπηγείου και επεστράφη στο κράτος.

Η εταιρεία των κρουζιερόπλοιων του Λελάκη ήταν η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που έγινε αποδεκτή για εισαγωγή στο αμερικανικό Χρηματιστήριο. Ο στόλος του αποτελείτο από φορτηγά πλοία και πετρελαιοφόρα, καθώς και πλοία εξειδικευμένου φορτίου, εκτός από τα κρουαζιερόπλοια.

Ασχολήθηκε με τον τουρισμό, όντας ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων: Μίας στη Σητεία, δύο στο Μακρύ Γιαλό, επίσης στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, ενώ επίσης στην ιδιοκτησία του είχε δύο μεγάλα σαλέ στην Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λελάκης ήταν αυτοδημιούργητος και αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το "Brother" 3.500 τόνων, το 1973, ενώ ακόμη εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία Orion Shipping του εφοπλιστή Γουλανδρή.

Πηγή: News247

Σελίδες