Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες κοντά σε τουριστικές περιοχές - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες κοντά σε τουριστικές περιοχές



 Είναι ν’ απορεί κανείς με αυτή τη συνήθεια των Κρητικών όταν σφάζουν κριάρια ή τράγους να κρατούν τα κεφάλια τους και να τα αναρτούν σε διάφορα σημεία λες και είναι τρόπαια κυνηγιού.

Μια τέτοια διόλου κολακευτική εικόνα συναντήσαμε στο δρόμο από τον Αίμονα προς την Αξό, πολύ κοντά στο δεύτερο χωριό το οποίο μάλιστα είναι και αρκετά τουριστικό, ακόμα και αυτή την περίοδο.

Δεν ξέρω όσοι δεν είναι κοντά στην Κρητική κουλτούρα, αν μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει ως τέτοια, αν μπορούν να καταλάβουν γιατί ένας κτηνοτρόφος έχει τοποθετήσει τόσα κεφάλια νεκρών τράγων μπροστά από τη στάνη του που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Ούτε καν εμείς μπορέσαμε να κατανοήσουμε, παρότι ζούμε στην Κρήτη, γιατί έπρεπε να απλωθούν δίπλα στο δρόμο τα κεφάλια των νεκρών ζώων και να τα κατατρώνε οι μύγες.

Ένα νεαρό παιδί από την περιοχή που πέρασε από εκεί και το ρωτήσαμε μας είπε πως ο κτηνοτρόφος τα έχει απλώσει για να στεγνώσουν στον ήλιο ώστε μετά να τα κρεμάσει.

Άραγε ήλιο δεν έχει σε άλλο σημείο της στάνης του για να τα βάλει εκεί; Γιατί πρέπει να υποχρεώνει τους ξένους διερχόμενους από το σημείο να αντικρίζουν αυτό το άσχημο θέαμα;

Ε.Β




Σελίδες