Σκουπίδια, ανυπαρξία διάβασης πεζών, κυκλοφοριακό και στο βάθος... σχολείο στην Άνω Νέα Αλικαρνασσό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σκουπίδια, ανυπαρξία διάβασης πεζών, κυκλοφοριακό και στο βάθος... σχολείο στην Άνω Νέα Αλικαρνασσό

 


Σκοπός του σχολείου δεν είναι μόνο να μορφώσει τα παιδιά αλλά και να τους διαπλάσει το χαρακτήρα, να τα μάθει να σέβονται το περιβάλλον, τους γύρω τους, να τα κάνει αυριανούς σωστούς και υπεύθυνους πολίτες.

Ότι δουλειά όμως κι αν κάνουν οι εκπαιδευτικοί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο , στην Άνω Νέα Αλικαρνασσό, προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση, έρχονται οι μεγάλοι με τις πράξεις τους να την ακυρώσουν έξω από το σχολείο.

Και νομίζω πως οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Κάθε είδους σκουπίδια βρίσκονται πεταμένα έξω από τους κάδους των απορριμμάτων και ουδείς ενδιαφέρεται να τα μαζέψει, αν και το πρόβλημα ξεκινά από εκείνους, τους ασυνείδητους, που τα πέταξαν στο συγκεκριμένο σημείο, λίγα μέτρα από την είσοδο του σχολείου.


Την ίδια ώρα η διάβαση πεζών, έξω από το δημοτικό και το νηπιαγωγείο, είναι ανύπαρκτη και έτσι ο σχολικός τροχονόμος τοποθετεί καθημερινά κώνους για να μπορέσει να ελέγξει κάπως την κατάσταση και να περάσουν οι μαθητές με ασφάλεια στο σχολικό κτίριο.

Οι γονείς των μαθητών θέλησαν, μια και ενδιαφέρον δεν βλέπουν για διαμόρφωση της διάβασης πεζών από τους αρμόδιους, να κάνουν εκείνοι τη διαγράμμιση όμως ο Δήμος τους απάντησε πως δεν είναι δουλειά τους κι ότι μόνο εκείνος μπορεί να το κάνει.



Και κάτι που δε φαίνεται στις φωτογραφίες. Καθημερινά στο σημείο αυτό σημειώνεται το αδιαχώρητο, σε επίπεδο κυκλοφοριακό, καθώς καταλήγει αδιέξοδο κι όταν έρχονται σχολικά λεωφορεία να πάρουν ή να αφήσουν μαθητές από την περιοχή της Καλλιθέας, η κατάσταση είναι απερίγραπτη με το μπλοκάρισμα λεωφορείων και ΙΧ οχημάτων.



Σελίδες