Στα γαλαζοπράσινα νερά της Κόκκινης Άμμου, δίπλα στα Μάταλα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Στα γαλαζοπράσινα νερά της Κόκκινης Άμμου, δίπλα στα Μάταλα

 

Μπορείτε να φθάσετε εκεί περπατώντας, περίπου είκοσι λεπτά από το Μάταλα, αλλά αυτό που θα ζήσετε προσεγγίζοντας την θα σας αποζημιώσει.Η παραλία Κόκκινη Άμμος με την καφεκόκκινη άμμο της είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της σε συνδυασμό με το ανάγλυφο των βράχων της θα σας κάνουν να νομίζετε πως βρίσκεται σ΄ έναν τόπο εξωτικό.

Δεν είναι τυχαίο το ότι πολλοί από τους επισκέπτες της αισθάνονται τόσο απελευθερωμένοι εκεί ώστε επιλέγουν να κολυμπούν γυμνοί, γεγονός πως τοποθετεί την Κόκκινη Άμμο ανάμεσα στις πρώτες στις προτιμήσεις των γυμνιστών, ανά τον κόσμο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του με το μαγιό του.

Επειδή πρόκειται για μη οργανωμένη παραλία θα πρέπει να μεριμνήσετε για σκιά και νερό ώστε να μην νιώσετε δυσφορία από τη ζέστη που επικρατεί στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Παρότι μοιάζει προφυλαγμένη από τους ανέμους στην πραγματικότητα δεν είναι, ειδικά όταν φυσάει δυτικός που σηκώνει μεγάλα κύματα.

Η Κόκκινη Άμμος ανήκει, όπως και η ευρύτερη περιοχή, στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 και ως εκ τούτου προστατεύεται.

(Μέρος του φωτογραφικού υλικού μας παραχώρησε ο Χρήστος Οικονομάκης)
Σελίδες