Απίστευτο και ανησυχητικό: ξεχασμένο επί 3 μήνες σχολικό γεύμα στην τσάντα μαθητή στο Ηράκλειο χωρίς αλλοίωση - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Απίστευτο και ανησυχητικό: ξεχασμένο επί 3 μήνες σχολικό γεύμα στην τσάντα μαθητή στο Ηράκλειο χωρίς αλλοίωση



Μπροστά σ ένα ανεξήγητο αλλά και συνάμα ανησυχητικό γεγονός  βρέθηκε αυτές τις ημέρες γονέας στο Ηράκλειο όταν άνοιξε την τσάντα του μαθητή γιού του, την οποία είχε παρατήσει στην άκρη λόγω διακοπών, για να την ετοιμάσει για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινούσε.

 Μέσα βρήκε, ξεχασμένο,  ένα πλαστικό δοχείο με σχολικό γεύμα, απ αυτά που μοιράζονται στα σχολεία του Ηρακλείου, το οποίο περιείχε κριθαράκι και κρέας, μάλλον μοσχάρι.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το γεύμα να είναι πλήρως αλλοιωμένο,  μετά από τόσους μήνες εκτός ψυγείου μέσα σε μια τσάντα, η συσκευασία και το περιεχόμενο του μοιάζουν άθικτα λες και το φαγητό είχε μαγειρευτεί σήμερα.

Μάλιστα λόγω πολυκαιρίας είχαν σβηστεί μέχρι και τα γράμματα από την κλεισμένη αεροστεγώς συσκευασία αλλά το φαγητό μέσα, τουλάχιστον οπτικά, ανέπαφο.

Η ανησυχία του γονέα, που σημειωτέον είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός,  αλλά και όσων είδαν τη σχετική ανάρτηση του στο facebook, όπως ήταν φυσικό, χτύπησε κόκκινο για την πιθανότητα το φαγητό να περιέχει τόσα συντηρητικά ώστε να μην αλλοιώνεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

 Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω συσκευασία χρήζει ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και το φαγητό διατηρήθηκε τόσους μήνες χωρίς αλλοίωση αφού αυτό δεν συμβαίνει ούτε εντός ψυγείου


Σελίδες