Από σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Από σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου


Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 2ου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης-Τεχνολογίας-Μηχανικής-Τεχνών και Μαθηματικών (S.T.E.A.M ) στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

 O Δήμος  Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το  Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης είναι φορείς διοργάνωσης του.

Πρόκειται για μία δράση που με βιωματικό τρόπο φέρνει κοντά την ψηφιακή εποχή στους νέους. 

Στόχος του 2ου Φεστιβάλ  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M  Κρήτης είναι η γνωριμία και ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την ρομποτική και ειδικότερα την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M., την παιδική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα την Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει σήμερα 7 Σεπτεμβρίου στις 18:30. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν: ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, παρουσιάσεις και επιδείξεις μαθητικών διαγωνισμών, εκθέσεις και επιδείξεις καθώς και πολλές παράλληλες δραστηριότητες. 

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις απολύτως δωρεάν.

Δείτε εδώ περισσότερα.

Σελίδες