Πουλάνε κοψοχρονιά διακοπές στην Κρήτη για να πείσουν τους Βρετανούς να αγοράσουν τα πακέτα τους - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πουλάνε κοψοχρονιά διακοπές στην Κρήτη για να πείσουν τους Βρετανούς να αγοράσουν τα πακέτα τους


Προσφορές που φθάνουν το 50% της αρχικής τιμής, λανσάρουν στη βρετανική αγορά οι περισσότεροι τουρ οπερέιτορ για πακέτα διακοπών τον Αύγουστο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τη ζήτηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής οι οποίες λόγω του καλού καιρού στη Βρετανία παρουσιάζουν σημαντική επιβράδυνση.

Συγκεκριμένα, η TUI προσφέρει μια εβδομάδα στο Ηράκλειο έναντι 204 λιρών, από 576 λίρες της αρχικής τιμής, ενώ ο Thomas Cook προσφέρει εκπτώσεις 100 λιρών για όλο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ο Thomas Cook, σε ανακοίνωση για την πρόοδο εσόδων της χρονιάς, ανέφερε ότι τα έσοδα θα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των εκτιμήσεων, καθώς ο καλός καιρός στη Βρετανία απέστρεψε πολλούς καταναλωτές να επιδιώξουν διακοπές στο εξωτερικό.

Τουρ οπερέιτορ όπως ο Sunvil και ο Olympic Holidays έχουν μειώσει επίσης τις τιμές τους πάνω από 50%.Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Sunvil, Chris Wright, στην αγορά προσφέρονται τιμές για τις ερχόμενες 2 εβδομάδες που δεν έχουν προηγούμενο.

Οι Βρετανοί ανέβαλλαν τις διακοπές τους φέτος, επισημαίνει, και εκμεταλλεύθηκαν τον καλό καιρό στη χώρα τους, όμως υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ταξίδια στα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Ο Balkan Holidays έριξε τις τιμές στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής και προκειμένου να προσελκύσει κρατήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα κληρώνει επιστροφή χρημάτων σε 4 κρατήσεις διακοπών στη Βουλγαρία τον Αύγουστο.Όπως δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ, κ. Chris Rand, υπάρχουν τσάρτερ πτήσεις οι οποίες πρέπει να γεμίσουν και η φετινή χρονιά είναι πολύ πιο δύσκολη από την περυσινή.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης εταιριών Atol, κ. Alan Bowen, αναγνώρισε ότι φέτος υπάρχουν πολλές διακοπές με έκπτωση, γεγονός απροσδόκητο. Ωστόσο, η ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Holiday Discount Centre, αναφέρει ότι οι τιμές δεν παρουσιάζουν μεγάλη μείωση, και κυμαίνονται σε επίπεδα 5%-10% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. 

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Steve Campion, οι τιμές βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όμως οι τιμές τους προηγούμενους μήνες φέτος ήταν υψηλότερες από πέρυσι.

Πηγή: tornosnews

Σελίδες