Οι παραλίες Αλυκή και Αλμυρίδα στις Σίσσες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Οι παραλίες Αλυκή και Αλμυρίδα στις Σίσσες




Δύο μικρές παραλίες, την Αλυκή και την Αλμυρίδα, συναντά στο δρόμο του, όποιος κινείται δυτικά στην ΕΟ, στο ύψος των Σισσών.

Η πρώτη βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα ερείπια του παλιού τελωνείου, το οποίο λειτουργούσε στην περιοχή για τη διακίνηση του αγροτικού πλούτου της και κυρίως των χαρουπιών που παράγονταν εκεί.

Πρόκειται για την παραλία της Αλυκής η οποία σχηματίζεται σ' ένα μικρό αμμώδη κόλπο, εκτεθειμένο ωστόσο στους ανέμους και γι αυτό συνήθως με κύμα.

Μια ταβέρνα λειτουργεί ακριβώς πάνω από την παραλία, ανάμεσα στα αλμυρίκια, η οποία διαθέτει λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ ακριβώς δίπλα της υπάρχει ρέμα με καλαμιές , όπου βρίσκουν καταφύγιο διάφορα είδη. 

Ο ελώδης χαρακτήρας της περιοχής ενισχύει τη βλάστηση γι αυτό και θα δείτε κοπάδια κατσικιών να βόσκουν τριγύρω σας.

Αν προχωρήσετε τον ίδιο δρόμο, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα, θα βρείτε τη δεύτερη παραλία, την Αλμυρίδα, όπου υπάρχει κι ένας μικρό οικισμός, κυρίως με παραθεριστικές παλιές κατοικίες και μικρές μονάδες εξυπηρέτησης τουριστών.


Εδώ μπάνιο μπορείτε να κάνετε στο αλιευτικό καταφύγιο που θα συναντήσετε με την είσοδο σας στο χωριό. Το καταφύγιο βρίσκεται στο μυχό της Αμυρίδας και φιλοξενεί αλιευτικά και τουριστικά σκάφη τα οποία βρίσκουν εκεί ένα ασφαλές προσωρινό καταφύγιο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ή ένα σημείο αναπαύλας κατά τον ναυτικό περίπλου. 

 Ωστόσο τις βουτές σας μπορείτε να τις κάνετε και λίγο δυτικότερα σ ένα πολύ μικρό κολπάκι που σχηματίζεται.

Και στην Αλμυρίδα θα βρείτε ταβέρνες για να φάτε και να πιείτε τον καφέ σας πάνω στο κύμα, δίπλα στα αλμυρίκια.


Το παλιό τελωνείο

Η παραλία της Αλυκής



Εικόνες από την Αλμυρίδα







Σελίδες