Εικόνες μιας άκρως σουρεαλιστικής Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Εικόνες μιας άκρως σουρεαλιστικής Κρήτης




Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά... σκέφτηκε εκείνος που τοποθέτησε στη μέση του πουθενά, σε παραλία στα νότια του νομού Ηρακλείου, τον αυτόματο πωλητή αναψυκτικών και άλλων δροσιστικών κι έτσι δίπλα του έβαλε κι ένα κάδο σκουπιδιών.

Σίγουρα πρόκειται για μια άκρως σουρεαλιστική εικόνα στην τουριστική Κρήτη που δεν ξέρεις βλέποντας την αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις.

Ο αυτόματος πωλητής δεσπόζει στην ερημιά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που μας διέθεσε φίλη που επισκέφθηκε την περιοχή.


Τα τελευταία σπίτι που συναντά κανείς εκεί είναι σε απόσταση περίπου 100 μέτρων οπότε προφανώς από κάποιο εξ αυτών γίνεται η σύνδεση ρεύματος με τον αυτόματο πωλητή.

Η παραλία που βλέπετε δεν είναι οργανωμένη, ώστε να δικαιολογείται η παρουσία του μηχανήματος όμως αυτό είναι ψιλά γράμματα για ένα νησί όπως η Κρήτη όπου ξεφυτρώνουν βίλες και ξενοδοχεία στον αφρό…

Σιγά μην μας χαλούσε ο αυτόματος πωλητής, μην σας πω πως θα τον επιβραβεύσουν κιόλας οι Αρχές εκείνον που τον τοποθέτησε εκεί φροντίζοντας για τους ηλεκτρολύτες των λουόμενων επισκεπτών. 

Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν του χρόνου να του αναθέσουν και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου όπου οι τουρίστες ενίοτε δεν βρίσκουν ούτε νερό να πιούν.



Σελίδες