Κρυονέρι:Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά μέσα στα λουλούδια και το πράσινο...φυσικά με αντικριστό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Κρυονέρι:Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά μέσα στα λουλούδια και το πράσινο...φυσικά με αντικριστό



Δεν ξέρω αν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου, οι "Ασσυρώτοι", γιόρτασε χθες τη φύση και τα λουλούδια της Πρωτομαγιάς ή η φύση και τα λουλούδια γιόρτασαν στο Κρυονέρι.

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως κάτοικοι και φίλοι των ανθρώπων αυτού του χωριού πέρασαν καλά χθες στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση που οργανώθηκε, στην αυλή του δημοτικού σχολείου του όμορφου αυτού οικισμού.



Με θέα τις καταπράσινες, γεμάτες δέντρα, εκτάσεις που απλώνονται γύρω από το χωριό, το οποίο έχει επιπλέον ευλογηθεί από τη φύση με αρκετό νερό, οι συμμετέχοντες διασκέδασαν και τήρησαν το έθιμο της δημιουργίας μαγιάτικων στεφανιών, με τα πολλά λουλούδια που υπάρχουν στην περιοχή. Ειδικά τα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο στο Κρυονέρι, καθώς τα βρίσκεις παντού, σε εκπληκτικά χρώματα και μεγέθη συγκλονιστικά.







Φυσικά από τη γιορτή δεν έλειψε το αντικριστό και πληθώρα άλλων μεζέδων που ετοιμάστηκαν από το Σύλλογο και τις γυναίκες του χωριό 

(Φωτογραφικό υλικό από Κώστα και Ελένη Βερτούδου)

Σελίδες