Ο Γωνιανός, Νίκος Παπαδάκης, εξελέγη τακτικός καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο Γωνιανός, Νίκος Παπαδάκης, εξελέγη τακτικός καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου



Ο καταγόμενος από τις Γωνιές Μαλεβιζίου Νίκος Παπαδάκης εξελέγη τακτικός καθηγητής Υγιεινής Περιβάλλοντος στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. 

Πρόκειται για μια σημαντική ηθική επιβράβευση και φυσικά αναγνώριση του επιστημονικού και διδακτικού έργου του Κρητικού Νίκου Παπαδάκη ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Ο κ. Παπαδάκης είναι χημικός κι έχει να επιδείξει  σπουδαίο διδακτικό και ερευνητικό έργο στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας, με μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά.

Το επιστημονικό του έργο συνδυάστηκε πάντα με έντονες κοινωνικές και πολιτικές δράσεις: πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικομαθηματικής Σχολής, πρόεδρος Συνδέσμου Χημικών Βόρειας Ελλάδας, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης (1989 – 1993), πρόεδρος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ειδικός επιστήμονας του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΥΜΑΘ, πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ.

Στις αγαπημένες του Γωνιές με συγχωριανούς του 
Κυρίως όμως είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ιδιαίτερη πατρίδα του τις Γωνιές, τις οποίες επισκέπτεται τακτικά.

(Με πληροφορίες από voria) 

Σελίδες