Αβρωνιές ομελέτα...να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr
 
[style="border: 2px solid; border-color: rgb(55, 62, 89); border-radius: 5px;"] Διαφήμιση Νο 2ος Χωρος Διαφημισης Sat Alarm
ad banner
Διαφήμιση Νο 2ος
 
Διαφήμιση Νο 1ος Χωρος Διαφημισης to pagoto
to pagoto kritis
Διαφήμιση Νο 2ος

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Αβρωνιές ομελέτα...να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει
Ένας ωραίος και εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε τις αβρωνιές σας, που αυτή την εποχή κάνουν την εμφάνιση τους, είναι να τις κάνετε ομελέτα στο τηγάνι.

Πρόκειται για ένα διαδεδομένο τρόπο ψησίματος του εξαιρετικού αυτού φυτού σε περιοχές του Ρεθύμνου, που μετατρέπει τις αβρονιές σε φαγητό που γλύφεις και τα δάκτυλα σου όταν το τρώς.

Η διαδικασία για να ετοιμάσετε η ομελέτα είναι απλή.


Παρασκευή:


Αρχικά πλένετε τις αβρωνιές και τις κόβεται σε κομμάτια, λίγων εκατοστών, μέχρι να φτάσετε στο σημείο που το κοτσάνι τους δεν είναι τρυφερό.

Στη συνέχεια, για να φύγει λίγο η πικράδα τους, τις βράζετε σε ελαφρά αλατισμένο νεράκι για 5-10 λεπτά, βλέποντας ότι έχουν φτάσει σε σημείο να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύσουν.

Τις ρίχνετε σε παγωμένο νερό, για να μην χάσουν το χρώμα τους, και σοτάρετε στο τηγάνι, σε λίγο λαδάκι ένα μικρό κρεμμύδι. Προσθέτετε τις αβρωνιές και περιμένετε να πάρουν μια βράση και να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι.

Ακολούθως προσθέτετε  2-3 αυγά χτυπημένα και φτιάχνετε την ομελέτα σας κανονικά.  Για μια μικρή ομελέτα θα χρειαστείτε ένα μικρό ματσάκι αβρωνιές, υπολογίστε να βγαίνει μια καλή χούφτα βρασμένου υλικού.

Στο αυγό αν θέλετε βάζετε, από πριν, πιπέρι και αλάτι ή διαφορετικά στο πιάτο όταν σερβίρετε την ωραία ομελέτα σας.


Σελίδες