Πρώτη φορά στο Ηράκλειο η δημοφιλής όπερα του Giacomo Puccini «Suor Angelica» - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Πρώτη φορά στο Ηράκλειο η δημοφιλής όπερα του Giacomo Puccini «Suor Angelica»
Μια διαφορετική πρόταση πολιτισμού, από εκείνες που δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε συχνά στο Ηράκλειο, προσφέρει το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου και ο Δήμος Ηρακλείου.

Πρόκειται για την παρουσίασης της δημοφιλούς μονόπρακτης όπερας του Giacomo Puccini «Suor Angelica» η οποία  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και με ελληνικούς υπέρτιτλους, από την Minotaur Opera, σε σκηνοθεσία και κουστούμια από την Aylin Bozok και μουσική διεύθυνση-πιάνο από τον Μιχάλη Αγγελάκη. 

Η ξεχωριστή αυτή παράσταση θα φιλοξενηθεί  στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών το αύριο στις 8.30 με φορέα διοργάνωσης το Δήμο Ηρακλείου. Απόψε εξάλλου την ίδια ώρα θα  πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα.

Η είσοδος στο κοινό και για τις δυο βραδιές θα είναι ελεύθερη. Ωστόσο, επειδή  οι θέσεις είναι αυστηρά 250 για κάθε βραδιά, σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν από τις 9 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι δελτία εισόδου από το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου στην οδό Ανδρόγεω 2.


 Η Μinotaur Opera απαρτίζεται από προσωπικό, μαθητές και αποφοίτους του Morley College του Λονδίνου, και δημιουργήθηκε με σκοπό την εκτός του κολεγίου προβολή παραστάσεων Όπερας επαγγελματικών προδιαγραφών.

Ο Ηρακλειώτης πιανίστας και μαέστρος Μιχάλης Αγγελάκης ειδικεύτηκε, μετά το πέρας των σπουδών του στο Ωδείο Αθηνών και στο Trinity College of Music του Λονδίνου, στο οπερατικό ρεπερτόριο μέσα από ειδικές υποτροφίες του National Opera Studio (trainee repetiteur, 2010) και της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Lucille Graham Fellowship in Opera, 2014-15).Έχει επίσης συμμετάσχει στα ανταγωνιστικά προγράμματα ειδίκευσης της British Youth Opera και του Solti-Peretti Repetiteurs’ Masterclasses.

Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν τη μουσική διεύθυνση σε οπερατικούς θίασους όπως οι Hampstead Garden Opera, Opera Up-Close, Pop-Up Opera και άλλες, και από το 2011 συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει την Royal Opera House Thurrock Community Chorus.

Από το 2008 εργάζεται στο Morley College του Λονδίνου, στο οποίο έχει αναλάβει τα καθήκοντα της διεύθυνσης του τμήματος φωνητικής (Manager for Vocal Studies), καθώς και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του τμήματος Όπερας (Course Leader: Morley Opera School). Είναι επίσης μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord, με το οποίο συμμετείχε στο 2ο Φεστίβαλ Πιάνου Ηρακλείου.

Γεννημένη σε οικογένεια μουσικών, η Tουρκοελβετίδα σκηνοθέτης Aylin Bozok ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 4 ετών και συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Grand Théâtre de Genève. Έλαβε πτυχίο θεατρικής σκηνοθεσίας από το Bilkent University (Άγκυρα) και ήταν μία από τις νεότερες σκηνοθέτες που ανέβασε έργο στο Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης. Εκπαιδεύτηκε στο Σύστημα Stanislavski, έχει εμπειρία στην όπερα, το θέατρο, και τα μιούζικαλ. Το έντονο ενδιαφέρον της για το Συμβολισμό και τον Υπαρξισμό την οδήγησε στο να σκηνοθετήσει έργα όπως το A Dream Play (Strindberg),  No Why (Whiting), Misunderstanding (Camus) και Intruder (Maeterlinck).

Τραγουδούν:

Suor Angelica: Becca Marriott
Zia Principessa: Marianne Vidal
Suor Genovieffa: Clara Fournillier
La Badessa: Sarah Denbee
La Zelatrice: Anna Lawrence
Maestra delle Novizie: Alexandra Long
Suor Infermiera: Rebecca Moulton
Suor Dolcina: Olivia Moss
Conversa 1 / Cercatrice 1: Ingunn Hrafnkelsdottir
Conversa 2/ Cercatrice 2: Tina Gelnere
Suor Osmina/una Novizia: Marjorie Klespitz

Σελίδες