Μια παθιασμένη ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ανοίγει νέους δρόμους στο επάγγελμα, από την Κρήτη ως Ξάνθη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Μια παθιασμένη ομάδα Ελλήνων Κρεοτεχνών ανοίγει νέους δρόμους στο επάγγελμα, από την Κρήτη ως Ξάνθη





Στο ξεκίνημα του 2018 μια νέα ομάδα επαγγελματιών στο χώρο του κρέατος, χρησιμοποιώντας τη σύνδεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε το πρώτο άρτια οργανωμένο ραντεβού της σε δύο μεγάλες πόλεις της χώρας. 




Στις 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα και στις 14 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήσυχοι και δημιουργικοί Κρεοτέχνες συναντήθηκαν για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη αυτής της ομάδας καθώς και για την κοπή της πρώτης τους βασιλόπιτας.




Από τη Λέρο μέχρι τα Ιωάννινα και από την Κρήτη μέχρι τη Ξάνθη, ταξίδεψαν τα μέλη της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών στις δύο πόλεις για να παρευρεθούν στις συναντήσεις.


Διακρίνεται από αριστερά ο Δημήτρης Χουστουλάκης και δεξιά το νέο αίμα στο χώρο , ο γιος του Γιώργος 

Η Hellenic Artisan Butchers, είναι μια νεοσύστατη ομάδα σύγχρονων και δημιουργικών κρεοπωλών που μέσα από την εμπειρία τους στο επάγγελμα έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες, που σε συνδυασμό με το πάθος και την αγάπη για τη δουλειά τους, φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα σε ότι αφορά το κρέας στην Ελλάδα, αλλά μιας και κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, και σε παγκόσμιο επίπεδο.




Οι δύο συναντήσεις αποδείχθηκαν εξίσου επικοδομητικές. Η Αθήνα έδωσε ιδέες και η Θεσσαλονίκη τη δυναμική και τον παλμό για να πάρει σάρκα και οστά όλη αυτή η προσπάθεια, ώστε να μπορούν να διεκδικούν πράγματα και σε συλλογικό επίπεδο καθώς και για να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά κρεοπωλών - Κρεοτεχνών.



Ζητούμενο το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους  καταναλωτές, αφού τα μέλη της ομάδας, φιλοδοξούν το όνομα και το σήμα τους, να γίνει σύμβολο της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων προϊόντων κρέατος αλλά και της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας τους. 



Η διαχειριστική ομάδα: Καραμαλέγκος Αντώνιος(Αθήνα), Γκίνη Ευριδίκη(Αθήνα), ο δραστήριος Μεσαρίτης Χουστουλάκης Δημήτριος (Κρήτη), Κεχαγιάς Νικόλαος (Καβάλα), Λαγός Αθανάσιος (Θεσσαλονίκη), Μπεκριδέλης Γεώργιος (Θεσσαλονίκη), Λασκαρέλης Νικόλαος (Θεσσαλονίκη) και ο εμπνευστής της ομάδας, Χατζηγρηγορίου Ιωάννης (Λέρος), ευχαριστούν όλα τα μέλη που κατάφεραν να παρευρεθούν στις συναντήσεις του 2ημέρου, καθώς και την ιδιωτική σχολή επαγγελμάτων κρέατος Meat Pro που φιλοξένησε, με φοβερό επαγγελματισμό, τη συνάντηση της Αθήνας.

Σελίδες