TUI και Thomas Cook κυριαρχούν στην ξενοδοχειακή αγορά- Ενισχύουν τη θέση τους και στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

TUI και Thomas Cook κυριαρχούν στην ξενοδοχειακή αγορά- Ενισχύουν τη θέση τους και στην Κρήτη




Η ισχυροποίηση της παρουσίας των μεγάλων Ευρωπαίων τουρ οπερέιτορ στην Ελλάδα φαίνεται ότι ανατρέπει τις ισορροπίες στην εγχώρια ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GBR Consulting για το 2017, TUI και Thomas Cook φέρονται να ελέγχουν περί τα 16.000 δωμάτια σε ελληνικά ξενοδοχεία, κατέχοντας στην πρώτη θέση από άποψη αριθμού δωματίων.

 Η TUI βρίσκεται στην πρώτη θέση, με «όχημα» τα brand της Atlantica, Tui Family Life, Sensimar, Club Magic Life, Club Marmara και Robinson.

Το Αύγουστο, η TUI ανακοίνωσε ότι αποκτά την Stella Polaris SA, θυγατρική του ομίλου Καράτζη και ιδιοκτήτριας αγροτεμαχίου στη νοτιανατολική ακτή της Κρήτης, με την προοπτική να λειτουργήσει το τρίτο Robinson Club στην Ελλάδα.

Η Thomas Cook έχει παρουσία στην Ελλάδα με τα ξενοδοχειακά brands Sentido, Smartline, Sunprime, Sunwing και Casa Cook. 

Μετά τα Casa Cook στην Κω και τη Ρόδο, ο τουρ οπερέιτορ ετοιμάζεται να λειτουργήσει και ένα τρίτο στην Κρήτη.

Στην τρίτη θέση, βρίσκεται η κυπριακών συμφερόντων Louis Hotels, η οποία λειτουργεί 9 ξενοδοχεία κατηγορίας 4 αστέρων στην Ελλάδα.

 Η Starwoord ακολουθεί με 9 ξενοδοχεία και ο όμιλος Intercontinental με 4.

Ως μεγαλύτερο ελληνικό ξενοδοχειακό brand παραμένει η Mitsis Hotels με 18 ξενοδοχεία και σχεδόν 5.900 δωμάτια, και ακολουθούν η Grecotel με 25 ξενοδοχεία και 5.100 δωμάτια και η Aldemar με 7 ξενοδοχεία resort και 2.582 δωμάτια.

Η Helios Hotels, είναι γνωστή για τα 4 ξενοδοχεία στην Κρήτη,  2 στο Ναύπλιο . Ο όμιλος Σμπώκου λειτουργεί 6 ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο.

Πηγή: tornosnews

Σελίδες