Πουλά η Minoan Group το τμήμα ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων της για να επικεντρωθεί στην επένδυση της Κρήτης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Πουλά η Minoan Group το τμήμα ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων της για να επικεντρωθεί στην επένδυση της Κρήτης




Την πώληση του τμήματος των δραστηριοτήτων της που έχουν να κάνουν με το κομμάτι των ταξιδίων και της αναψυχής σχεδιάζει η Minoan Group προκειμένου να επικεντρωθεί στη μικτή τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η εταιρεία, που σχεδιάζει εδώ και χρόνια την επένδυση των 267,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη, επισημαίνει ότι πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις για την πώληση του συγκεκριμένου τομέα δραστηριότητας, που περιλαμβάνει και την Stewart Travel, με πάνω από 250 εργαζόμενους- ειδικούς στο κομμάτι της κρουαζιέρας, των επαγγελματικών ταξιδίων, χειμερινών διακοπών κ.τ.λ.


Μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρώσει τις προσπάθειές στο έργο της Κρήτης για το οποίο επίσης βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργασιών που θα διευκολύνουν τη χρηματοδότησή του.

Βέβαια είναι απορίας άξιο πως θα προβεί σε πώληση αυτού του τομέα δραστηριοτήτων της όταν το πρώτο εξάμηνο του 2017 παρουσίασε πολύ υψηλούς  ρυθμούς ανάπτυξης.



Η Stewart Travel, θυγατρική του ομίλου, παρουσίασε κύκλο εργασιών 43.642.000 ευρώ, από 36.928.000 τον Απρίλιο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 20%. Την ίδια περίοδο τα μικτά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 4.476.100 ευρώ, από 3.357.100 στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος της Stewart Travel είναι βασική λειτουργική δραστηριότητα της Minoan Group με ένα δίκτυο βραβευμένων τουριστικών πρακτορείων που καλύπτει εξειδικευμένες, αλλά και εταιρικές ανάγκες και εκτείνεται σε όλο το εύρος του παγκόσμιου ταξιδιού 

(Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Ναυτεμπορική

Σελίδες