Το χριστουγεννιάτικο παζάρι των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου στην πλατεία Δασκαλογιάννη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου στην πλατεία Δασκαλογιάννη




'Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνουν οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου την Κυριακή στην Πλατεία Δασκαλογιάννη. Μαθητές, ήδη καταξιωμένοι επαγγελματίες, μυούν συμμαθητές τους στον κόσμο της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας.

Με την ευκαιρία του χριστουγεννιάτικου παζαριού καλλιτέχνες-μαθητές όπως η ζωγράφος Τζένη Πονήρη, οι Ρίτσα και Κώστας Τυράκης, οι ζαχαροπλάστες Μανώλης Εργαζάκης και Τάσος Ματζίρης παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους δίπλα στα γλυκά της ΑΜΒΡΟΣΙΑΣ. Αυτό είναι το όνομα της Εικονικής Επιχείρησης Ζαχαροπλαστικής που μαθητές του Εσπερινού έστησαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA GREECE) στην προσπάθειά τους να μάθουν τα μυστικά του επιχειρείν.

 Στο παζάρι του Εσπερινού διατίθενται επίσης μεταξύ άλλων και παλαιότερα δημιουργήματα των μαθητών-επιχειρηματιών του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, όπως οι ταινίες «Ευριπίδου Ελένη» και «Η Ιστορία του Καπετανάκειου». 

Τα έσοδα από αυτό το χριστουγεννιάτικο παζάρι, που φιλοξενείται σήμερα στην πλατεία Δασκαλογιάννη από τις 8:00-18:00, θα δοθούν για την ενίσχυση μαθητών του Σχολείου και την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου το οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Εσπερινό Γυμνάσιο.

Μην το χάσετε, αξίζει να επιβραβευτεί η προσπάθεια αυτών των παιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων στην ενήλικη ζωή τους αποφάσισαν να κάτσουν και πάλι στα θρανία και να αποκτήσουν το πολυτιμότερο των αγαθών, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τη μόρφωση.

Σελίδες