Παιδιατρική ΠΑΓΝΗ: Ποιος θα έβραζε το νερό για το γάλα του μικρού παιδιού του σε αυτό το βραστήρα; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Παιδιατρική ΠΑΓΝΗ: Ποιος θα έβραζε το νερό για το γάλα του μικρού παιδιού του σε αυτό το βραστήρα;




Όχι ο βραστήρας που βλέπετε δεν είναι ηλεκτρική συσκευή που μάζεψε κάποιος από τα σκουπίδια είναι ο βραστήρας που διαθέτει η παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για να ζεσταίνουν νερό και να φτιάχνουν το γάλα των νοσηλευόμενων παιδιών τους οι γονείς.

Έχοντας προφανώς να καθαριστεί από τη μέρα που αγοράστηκε, κύριος είδε πριν από πόσα χρόνια, παρουσιάζει αυτή την κακή εικόνα με τα συσσωρευμένα άλατα που δεν φεύγουν με τίποτα.

Ο αναγνώστης του e-storieskritis.gr που μας έστειλε τις φωτογραφίες χρειάστηκε να μεταφέρει και να νοσηλεύσει για λίγο το μικρό παιδί του στην παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ και αντίκρισε αυτή την εικόνα στην κουζίνα που διαθέτει η συγκεκριμένη κλινική για να ετοιμάσουν οι γονείς γάλα για τα παιδιά τους.


Όπως μας περιέγραψε, προσπάθησε πολύ να καθαρίσει το βραστήρα τρίβοντας τον και ρίχνοντας του μέσα ξύδι, το οποίο άφησε να δράσει για περίπου πέντε ώρες. Ωστόσο το στρώμα των αλάτων ήταν τόσο παχύ που, ακόμα και μετά τον όποιο καθαρισμό έκανε, ο βραστήρας είχε την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Αναγκαστικά οι γονείς που θέλουν να αποφύγουν να βράσουν νερό σε αυτό το «πράμα» χρησιμοποιούν το μπρίκι και τα ηλεκτρικά μάτια που βλέπετε στην ηλεκτρική κουζινούλα, όπου όμως χρειάζεται γαϊδουρίσια υπομονή.
Δυστυχώς οι γονείς που εισάγουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο τις περισσότερες φορές δεν είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο κι έτσι δεν έχουν φροντίσει να έχουν μαζί τους βραστήρες και ότι άλλο χρειαστούν, πόσο μάλλον αν κατάγονται από κάποιο χωριό όπου δύσκολα να πάνε και να έλθουν για να φέρουν τα χρειαζούμενα.



Σε κάθε περίπτωση αυτός ο βραστήρας, εφόσον δεν καθαρίζει θέλει πέταμα ενώ δεν θα ήταν κακό αν η κουζίνα της κλινικής ενισχύονταν με ένα καινούργιο ηλεκτρικό κουζινάκι με μάτια και έναν νέο αποστειρωτή. Βλέπετε οι γονείς των μικρών παιδιών, και δικαίως, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι με το ζήτημα του τι τρώνε και πως προετοιμάζεται αυτό που θα φάνε τα παιδιά τους κι αυτές οι εικόνες  λειτουργούν πολύ αρνητικά στην ψυχολογία τους 


Σελίδες