Το ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο ύποπτο σκάφος που μετέφερε 6,5 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (βίντεο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Το ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο ύποπτο σκάφος που μετέφερε 6,5 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (βίντεο)

Πάνω από 6,5 τόνους κατεργασμένης κάνναβης, της επωνομαζόμενης "σοκολάτας" έφερε στο φως η έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο πάνω στο ρυμουλκό σκάφος που εντοπίστηκε ανοικτά στη θάλασσα, νότια της Κρήτης, και αφού ακινητοποιήθηκε μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. 
Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τόσο τα στοιχεία της μεγάλης και επιτυχημένης επιχείρησης του όσο και βίντεο που δείχνει τα λεπτά που προηγήθηκαν μέχρι που οι άνδρες του προσέγγισαν το ύποπτο σκάφος και έκαναν ρεσάλτο σε αυτό για να το ακινητοποιήσουν.


Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος με Υπηρεσίες του Γαλλικού Τελωνείου, τις πρωινές ώρες της 05-12-17, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης για τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Το σκάφος του Λιμενικού,σε συνεργασία με αεροσκάφος του Frontex, εντόπισε το ρυμουλκό ANDREAS να πλέει στη θαλάσσια περιοχή πενήντα  ν.μ. νότια της Κρήτης. Αφού ελήφθησαν υπόψη οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η πορεία του ύποπτου σκάφους, η ασφάλεια των στελεχών Λ.Σ.που θα επιχειρούσαν καθώς και ο επιδιωκόμενος αιφνιδιασμός του πληρώματος του ύποπτου πλοίου, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η άμεση ακινητοποίησή του με ρεσάλτο σε αυτό από τους πλέον εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Ακολούθως, τα έξι  μέλη του πληρώματος, Συριακής υπηκοότητας, ακινητοποιήθηκαν και το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη , όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και κλιμακίου της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ., διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια  κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα). Η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν συσκευασμένη σε διακόσια σαράντα ένα δέματα, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου, ενώ η συνολική αξία του φορτίου ανέρχεται περίπου στα εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ.Η έρευνα επί του ρυμουλκού για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνεχίζεται. Για την εν λόγω υπόθεση διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.Σελίδες