Η αγορά της οδού 1866, η Ψαραγορά και η πλατεία Λιονταριών, αγνώριστα σε βίντεο 34 χρόνια πριν - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η αγορά της οδού 1866, η Ψαραγορά και η πλατεία Λιονταριών, αγνώριστα σε βίντεο 34 χρόνια πριν


Έχουν περάσει μόλις 34 χρόνια από το 1983 όταν τουρίστας, που επισκέφθηκε το Ηράκλειο εντυπωσιασμένος από το κέντρο του, αποτύπωσε με την κάμερα του σκηνές κυρίως από την αγορά της 1866, τα Ψαράδικα αλλά και από την πλατεία των Λιονταριών.

Βλέποντας αυτές τις σκηνές σήμερα, μέσω του βίντεο που ανάρτησε στο youtube, μοιάζει ωστόσο λες κι έχει περάσει ένας αιώνας από τότε.

 Η κεντρική αγορά του Ηρακλείου έχει αλλάξει άρδην καθώς εκείνη την περίοδο παντού, στο πρώτο τμήμα της 1866, έβλεπες μόνο κρεοπωλεία και μανάβικα.



Μάλιστα τα κρεοπωλεία, με το κρέας κρεμασμένο σε κοινή θέα εκτός ψυγείου ή βιτρίνας, ήταν εκείνα που είχαν κινήσει κυρίως του ενδιαφέρον του τουρίστα, πράγμα μάλιστα που υπογραμμίζει σε σχετικό σχόλιο του.




Το μόνο πράγμα που φαίνεται να μην έχει αλλάξει είναι η παρουσία μικρών τσιγγανόπουλων και γενικότερα ατόμων που επαιτούν στην πλατεία των Λιονταριών κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη κίνηση στο κέντρο.



Σελίδες