H πρώτη Halal κρουαζιέρα για πιστούς μουσουλμάνους έρχεται Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

H πρώτη Halal κρουαζιέρα για πιστούς μουσουλμάνους έρχεται Κρήτη



Ξεκινάει σε 3 ημέρες, από το λιμάνι της Σμύρνης, η πρώτη κρουαζιέρα Halal με μουσουλμάνους επιβάτες, η οποία συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα της προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και ο Πειραιάς, μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου.

Το περιβάλλον πάνω στο πλοίο όσο και το φαγητό που θα προσφέρεται είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να καλύπτουν αποκλειστικά τις μουσουλμανικές ανάγκες, εξ ου και ο τίτλος Halal ο οποίος στα αραβικά  σημαίνει το επιτρεπόμενο, το σύννομο, το κατάλληλο.

Ζητούμενο των διοργανωτών της κρουαζιέρας ωστόσο φαίνεται να μην είναι μόνο η αναψυχή καθώς, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δύο Τούρκοι ιστορικοί θα την πλαισιώσουν: ο Talha Uğurluer και ο  Fatih Çıtlak, οι οποίοι και θα ξεναγήσουν τους επιβάτες του πλοίου, στα λιμάνια όπου θα δένει, με έμφαση σε μνημεία και χώρους που άφησαν πίσω τους οι Οθωμανοί κατά την μακραίωνη παρουσία τους στην Ελλάδα.

Διοργανωτής του ταξιδιού είναι η Fusion Tour, με έδρα την Αττάλεια, η οποία ανακοινώνοντας την έναρξη της πρώτης  Halal κρουαζιέρας δήλωσε πως σκοπεύει να συμπεριλάβει, στην πορεία, και άλλους εκτός Ελλάδας βαλκανικούς προορισμούς.

Στο πλοίο πάντως, μια και οι επιβάτες θα είναι στο σύνολο τους μουσουλμάνοι, δεν θα σερβίρεται αλκοόλ και χοιρινό κρέας, θα απαγορεύονται τα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστά spa, πισίνες και αίθουσες προσευχής για  άντρες και γυναίκες. Ακόμα και οι πίνακες πάνω στο πλοίο έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα ώστε να συνάδουν με την ισλαμικές παραδόσεις.

Ο Halal τουρισμός ,σύμφωνα με τον  Kemal Günay, γενικό διευθυντή του Fusion Tour, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στη χώρα και γι αυτό έχουν πολλαπλασιαστεί τα Halal ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία τα τελευταία 15 χρόνια.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του τουρισμού Halal καταγράφεται πάντως, τον Απρίλιο, το άνοιγμα στην ιερή πόλη των Μουσουλμάνων, τη Μέκκα, του πρώτου Halal sex shop. Εκεί ο πιστός μουσουλμάνος μπορεί να αγοράσει προφυλακτικά, λάδια και 18 διαφορετικά «παιγνίδια» εγκεκριμένα από το Ισλάμ!!

Ε.Β

Σελίδες