Νικητής το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στη Γερμανική αγορά τον Αύγουστο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Νικητής το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στη Γερμανική αγορά τον Αύγουστο


To αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήταν ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις στη γερμανική αγορά τον Αύγουστο, μετά τη Βάρνα της Βουλγαρίας, έχοντας διψήφια αύξηση κατά 16%, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας για κρατήσεις διακοπών TravelTainment.

Όπως αναφέρει το tornosnews.gr, σε αντίθεη με το Ηράκλειο τα αεροδρόμια της Κω και της Ρόδου είχαν μείωση κατά 14% και 8%, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες.

Εντυπωσιακή αύξηση κατά 49% είχαν οι κρατήσεις στο αεροδρόμιο της Βάρνας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η Βουλγαρία θα εισέπραττε ένα σημαντικό μέρος από τις ακυρώσεις στην Τυνησία. Με την αύξηση αυτή, το αεροδρόμιο της Βάρνας μπήκε στην 9η θέση στην κορυφαία 10άδα των αεροδρομίων, που ταξιδεύουν οι Γερμανοί.

Στον αντίποδα το αεροδρόμιο της Αττάλειας  τον Αύγουστο κατέγραψε πτώση των κρατήσεων κατά 12%, αντανακλώντας τη μειωμένη ζήτηση για την Τουρκία.

Στην Ισπανία, η Πάλμα είχε μείωση κρατήσεων κατά 4%, τα Κανάρια Νησιά  6%, η Νότια Τενερίφη και το Arrecife, μαζί, μείωση 13%.

Η Χουργκάντα στην Αίγυπτο είχε σταθερή αύξηση 2% στις κρατήσεις των Γερμανών, έχοντας φέτος την τρίτη θέση στην κορυφαία δεκάδα των αεροδρομίων.

Η συνδυασμένη συνολική μείωση στις κρατήσεις των Γερμανών στα 10 κορυφαία αεροδρόμια δείχνει μια εικόνα αδύναμων πωλήσεων για διακοπές τον Αύγουστο. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 8,3%, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της GfK.

Να σημειώσουμε πως το σύστημα Bistro TravelTainment χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία για κρατήσεις οργανωμένων διακοπών από 130 tour operators, ενώ χρησιμοποιείται και από περισσότερους από 350 on line ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Συνολικά, η εταιρεία επεξεργάζεται περισσότερες από 250.000 κρατήσεις διακοπών ανά μήνα.


Σελίδες