Κολυμπώντας στα βρώμικα νερά της Νέας Αλικαρνασσού - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κολυμπώντας στα βρώμικα νερά της Νέας Αλικαρνασσού



Η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες οδήγησε την πλειοψηφία των Ηρακλειωτών στη θάλασσα για μια ανάσα δροσιάς.


Ωστόσο κάποιοι εξ αυτών επέλεξαν αυτήν την ανάσα να την αναζητήσουν στην θάλασσα της Νέας Αλικαρνασσού, σε σημεία όπου η ποιότητα του νερού είναι αμφιλεγόμενη.


Δεν γνωρίζουμε αν ο μεγάλος αγωγός που καταλήγει στη θάλασσα, πλησίον την περιοχής του Αγίου Νεκταρίου, χρησιμοποιείται ακόμα οδηγώντας λύματα στο εσωτερικό της όμως η μπόχα που αναδίδεται πέριξ αυτού είναι τεράστια. 


Ειδικά σήμερα που επικρατούσε σχεδόν άπνοια οι περιπατητές στην παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ικανοποιητικού μεγέθους πεζοδρόμιο γι αυτούς, έπρεπε να κινούνται κρατώντας την μύτη τους.
Σε σημεία εξάλλου όπου σχηματίζονται μικρά κολπάκια ο βούρκος κάνει "πάρτι".



Σε αυτό το περιβάλλον ωστόσο κάποιοι τόλμησαν να κολυμπήσουν  και δεν επρόκειτο μόνο για ενήλικους αλλά και για μικρά παιδιά, που πήγαν  κόντρα στην δυσοσμία αλλά και τα εμφανή ίχνη ρύπανσης στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύει το e-storieskritis.blogspot.gr

Σελίδες