Στην 4η θέση, πανελλαδικά, η Κρήτη σε εγκατεστημένη αιολική ισχύ - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στην 4η θέση, πανελλαδικά, η Κρήτη σε εγκατεστημένη αιολική ισχύ


Στην τέταρτη θέση, μεταξύ των ελληνικών περιφερειών, σε αιολικές εγκαταστάσεις βρίσκεται η Κρήτη με 193,40 MW εγκατεστημένη ισχύ.

Η Στερεά Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των αιολικών εγκαταστάσεων, με 625,8 MW και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 411,8 ΜW και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη με 298,7 MW.

Τα στοιχεία που έκανε γνωστά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) δείχνουν πως η  συνολική καθαρή αιολική ισχύς που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο ξεπέρασε τα 2.000 MW τον  Απρίλιο,  ισχύς που όμως βρίσκεται στο 50% του εθνικού στόχου για το 2014.

Το σύνολο της αιολικής ισχύος, που το α' εξάμηνο του 2015 θα είναι σε  εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία, εκτιμάται σε  2081,5 MW, εκ των οποίων τα 315,9 MW αφορούν στα μη Διασυνδεμένα Νησιά (όπου ανήκει και η Κρήτη) και 1765,6 MW στο Διασυνδεμένο Σύστημα.

Να σημειώσουμε πως στην Κρήτη η εγκατάσταση ανεμογεννητριών συναντά μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων και των οικολογικών οργανώσεων των περιοχών όπου τοποθετούνται ή σχεδιάζονται να τοποθετηθούν καθώς, αλλοιώνουν το τοπίο, αισθητικά και όχι μόνο, ενώ με τα μεγέθη τους και τα σημεία όπου επιλέγεται να εγκατασταθούν πλήττουν την ορεινότητα του νησιού  και "πληγώνουν" ανεπανόρθωτα  το περιβάλλον.



Σελίδες