Τα όμορφα και απόμερα κολπάκια στην παράκτια ζώνη από Ραβδούχα μέχρι Νωπήγεια Χανίων - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025

Τα όμορφα και απόμερα κολπάκια στην παράκτια ζώνη από Ραβδούχα μέχρι Νωπήγεια Χανίων

 

Στην παράκτια διαδρομή, περίπου 4-5 χιλιομέτρων, από τον οικισμό Ραβδούχα, του Δήμου Πλατανιά Χανίων, μέχρι και τα Νωπήγεια μπορεί να συναντήσει κανείς, πέρα από τις δυο κεντρικές παραλίες των οικισμών αυτών, αρκετά μικρά και απόμερα κολπάκια όπου μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του.


Πρόκειται για μια περιοχή που ευτυχώς δεν συγκεντρώνει ακόμα πλήθος επισκεπτών στη διάρκεια του καλοκαιριού και γι αυτό διατηρεί το γαλήνιο και ανέγγιχτο χαρακτήρα της.


Τα όμορφα κολπάκια στη συγκεκριμένη παραθαλάσσια ζώνη είναι πεντακάθαρα, διαθέτουν χοντρό βότσαλο και άμμο και προσεγγίζονται, κάποια εξ αυτών, με χωματόδρομο κι άλλα περπατώντας σε μονοπάτι.


Ο δυτικός προσανατολισμός τους συνήθως προσφέρει ήρεμη θάλασσα ενώ λίγο πέρα από την ακτή μπορείτε να βρείτε δέντρα για σκιά ή βράχους για να αράξετε και να προφυλαχτείτε από τον ήλιο.


Αν πάλι αποζητάτε λίγη οργάνωση, με ομπρελοκαθίσματα και παραπάνω κόσμο, οι παραλίες στα Ραβδούχα και τα Νωπήγεια μπορούν να σας την προσφέρουν.

Νωπήγεια






Ραβδούχα





Σελίδες