Γεωργιούπολη: Η ταβέρνα με την πιο ευφάνταστη διακόσμηση και τα κοφτά τραπεζομάντηλα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Γεωργιούπολη: Η ταβέρνα με την πιο ευφάνταστη διακόσμηση και τα κοφτά τραπεζομάντηλα

 
Στην κεντρική πλατεία της τουριστικής Γεωργιούπολης Χανίων λειτουργεί μια ταβέρνα που σίγουρα όμοια της δύσκολα μπορεί να βρει κανείς στην Κρήτη.


Δεν είναι μόνο τα πολύχρωμα λουλούδια, στις πολυάριθμες γλάστρες που στολίζουν τον εξωτερικό της χώρο, τα οποία μαζί με τις μουριές σχεδόν κρύβουν το ίδιο το κτίσμα.


Όταν περάσει κανείς στο εσωτερικό της ταβέρνας ξαφνιάζεται από τις εικόνες που συναντά.
Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να δει είναι κοφτά τραπεζομάντηλα με αζούρ και τραπεζομάντηλα με δαντέλες και τραντέδες πάνω στα τραπέζια όπου τρώνε οι πελάτες. Κι όμως, με τέτοια στολίζουν σε αυτή την επιχείρηση τα τραπέζια τους.


Και δεν μιλάμε για κοφτά και πλεκτά φτιαγμένα από μηχανές αλλά για εργόχειρα σαν αυτά που κάποτε έφτιαχναν οι μανάδες για να δώσουν προίκα στην κόρη τους. Μάλιστα ρωτήσαμε που βρέθηκαν όλα αυτά τα καλοδουλεμένα τραπεζομάντηλα και μας επιβεβαίωσαν πως αγοράστηκαν από γυναίκες της περιοχής.


Και βέβαια τα εντυπωσιακά πράγματα σε αυτό το μαγαζί δεν τελειώνουν εδώ. Σε διάφορες γωνίες του έχουν διαμορφωθεί χώροι με διακοσμητικά ζώα, κλουβιά, νάνους και φωτάκια ενώ η υπερπαραγωγή διακόσμησης βρίσκεται στις τουαλέτες της ταβέρνας.


Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.

 
Και η φωτογραφία που βλέπετε πρώτη είναι ο καθρέπτης της τουαλέτας
Σελίδες