Η παραλία Παλιόμαντρα στον Τσίγκουνα, ανάμεσα σε Λέντα και Πλατιά Περάματα - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Η παραλία Παλιόμαντρα στον Τσίγκουνα, ανάμεσα σε Λέντα και Πλατιά Περάματα

 


Σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από τον μικρό οικισμό του Τσίγκουνα, στα νότια του Ηρακλείου, και ανάμεσα στο Λέντα και τα Πλατιά Περάματα βρίσκεται η παραλία της Παλιόμαντρας.


Πρόκειται για μια μικρή παραλία σχεδόν απομονωμένη από τον πολύ κόσμο, καθώς εκεί οδηγεί χωματόδρομος. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι βατός ακόμα και για ΙΧ όμως στα τελευταία μέτρα πριν τη θάλασσα χρειάζεται περπάτημα μια και τα νερά της βροχής τον έχουν σκάψει.


Η παραλία διαθέτει ψιλό, πολύχρωμο, βότσαλο ενώ η θάλασσα είναι καθαρή και δροσερή. Βέβαια βαθαίνει απότομα όποτε χρειάζεται από τα πρώτα κιόλας μέτρα προσοχή.


Οργάνωση σε αυτήν δεν υπάρχει κατά συνέπεια οι λουόμενοι που θα θελήσουν νερό, φαγητό και σκιά πρέπει να μεριμνήσουν από πριν γι αυτά. Βέβαια λίγη σκιά θα βρουν ανατολικά, δίπλα στους βράχους, και δυτικά σε μερικά αλμυρίκια και μια υποτυπώδη καλαμωτή που μάλλον έφτιαξε κάποιος ντόπιος.









Σελίδες