Η παραλία Πύργος στη Γαύδο με την έντονα καφέ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Η παραλία Πύργος στη Γαύδο με την έντονα καφέ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά

 


Στη βορειοδυτική πλευρά της Γαύδου, κάτω από απότομους βράχους, ανοίγεται η παραλία του Πύργου.


Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυο διαφορετικούς κόλπους που χωρίζονται από ψηλά βράχια και δεν έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους.


Χαρακτηριστικό της παραλίας αυτής, όπως και της παραλίας Ποταμός που βρίσκεται στην ίδια ευθεία πριν φθάσουμε στον Πύργο, είναι η έντονου καφέ χρώματος άμμος που τη στολίζει.




Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, συνήθως με κυματάκι, και λεπτόκοκκη άμμος συνθέτουν το όμορφο σκηνικό στην παραλία Πύργος.


Δυστυχώς εδώ δεν θα βρείτε κέδρους και σημεία με σκίαση, ούτε υποδομές για καφέ ή νερό, οπότε αν θελήσετε να πάτε για μπάνιο πρέπει να μεριμνήσετε σχετικά.


Μπορείτε να περπατήσετε ως τον Πύργο από τον οικισμό Άμπελος, πάνω σε μονοπάτι ευδιάκριτο, αλλά όχι σε όλα τα σημεία του, ή από την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από τον Άη Γιάννη. Εναλλακτικά αν είστε τυχεροί θα βρείτε κάποιο μικρό πλεούμενο που κάνει περιηγήσεις σε όλες τις δυσπρόσιτες παραλίες της Γαύδου κι είναι μια καλή εναλλακτική για εκείνους που δεν πεζοπορούν μεγάλες αποστάσεις.







Σελίδες