Η όμορφη παραλία της Παντάνασσας δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο της Ροδιάς - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η όμορφη παραλία της Παντάνασσας δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο της Ροδιάς

 


Κάτω ακριβώς από το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Παντάνασσας στη Ροδιά Μαλεβιζίου και δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής βρίσκεται η παραλία της Παντάνασσας.


Πρόκειται για μια όμορφη παραλία, πολύ κοντά στο Ηράκλειο, που διαθέτει οργάνωση σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της αλλά και ελεύθερα σημεία για εκείνους που θέλουν να απλώσουν το δικό τους εξοπλισμό.


Η ακτή της είναι αμμώδης με βότσαλα και η θάλασσα της καθαρή. Στην πίσω πλευρά της βλέπουμε αρκετά σκιερά πεύκα όμως δύσκολα πετυχαίνει κανείς ελεύθερο χώρο κάτω απ' αυτά ώστε να χαρεί ταυτόχρονα θάλασσα και δροσιά.




Πριν κατασκευαστεί τα αλιευτικό καταφύγιο η έκταση της παραλίας ήταν πολύ μεγάλη όμως υπήρχε ανάγκη για ένα απάνεμο λιμανάκι όπου θα έδεναν ψαράδικα σκαριά και σκάφη αναψυχής κι έτσι η παραλία μοιράστηκε στα δυο για να καλύψει και λουόμενους και "σκαφάτους".


Στο τμήμα της παραλίας που είναι δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο η είσοδος στο νερό είναι αμμώδης ενώ όσο προχωράμε προς τα δυτικά βλέπουμε μεγάλα βότσαλα, τα οποία όμως δεν δυσκολεύουν ιδιαίτερα την πρόσβαση προς τη θάλασσα.











Σελίδες